Erilaisia flunssia liikkuu runsaasti, ja pöpöt voivat kaataa sitkeimmänkin tanssijan sängyn pohjalle. Flunssan ensimmäisiä oireita ovat usein väsynyt olo ja kurkun karheus. Usein flunssaan liittyy myös ruumiin lämmön nousu, mutta pientä lämmönnousua ei välttämättä huomaa kehossaan muuten kuin kuumemittarilla.
Erilaisia kuumemittareita on tarjolla paljon niin perinteisistä elohopeamitttareista lähtien aina nopeisiin infrapunamittareihin asti. Flunssan varalta omaa lääkekaappia on hyvä välillä päivittää, ja täältä voit ostaa kuumemittarit.
Hyviä flunssalääkkeitä on laidasta laitaan
Siinä missä yksi vannoo tiettyyn apteekista saatavan flunssalääkkeen nimeen, voi toinen turvautua luonnontuotteiden parantaviin vaikutuksiin. Flunssassa onkin tärkeää huolehtia riittävästä nesteen ja C-vitamiinin saannista levon lisäksi.
C-vitamiinia voi ottaa ravintolisänä purkista tai vaihtoehtoisesti juoda c-vitamiinipitoista mehua. Näitä ovat esimerkiksi mustaherukka-, mustikka- ja aroniamehut. Myös karpalo- ja puolukkamehut sisältävät runsaasti C-vitamiinia, ja lämpimänä juotuna mehujen kautta saat myös flunssassa tarvittavaa nesteytystä.
Joihinkin flunssiin liittyy voimakkaat lihaskivut, ja niitä voidaan lievittää erilaisilla kipulääkkeillä. Kipuihin kuitenkin yleensä riittää apteekista saatavat reseptivapaat valmisteet. Särkylääkkeiden käytössä kuitenkin kannattaa olla tarkkana, koska flunssassa voi vahingossa tulla ottaneeksi liikaa lääkettä. Sopivan lääkkeen valintaan kannattaakin kiinnittää huomiota, koska eri lääkkeet on kehitetty erilaisiin kiputilanteisiin.
Pidä herkkuvarastoa energian saantia varten
Flunssassa usein ruokahalu on hukassa, mutta toipumisessa elimistö tarvitsee energiaa. Vaikka kuinka tanssiharrastuksen tiukassa treeniohjelmassa voi joutua herkuista luopumaan, on flunssassa lupa herkutella. Herkuista saa helposti energiaa toipumiseen.